Om oss

Vi är en en modern fullserviceverkstad som ingår i Colmec Group.

Vi har mer än 40 års erfarenhet av branschen och samarbete med både små och stora fordonsparker, företag som privatpersoner, en erfarenhet som ger er avgörande fördelar. Våra medarbetare erbjuder förstklassig service och ger er både råd och hjälp anpassat utifrån just era behov. Inga uppdrag är för stora eller för små för oss oavsett om det gäller däck, fälgar eller service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon.

Vi är totalt 7 medarbetare på G-sons Gummi i Finspång inklusive Timo som leder det dagliga arbetet.

Vår omsättning uppgick år 2017 till ca 27 MSEK.

Vi har även en egen distributions- och servicebil vid bådskande lokala leveranser.

Vår affärsidé är att vara den mest attraktiva och natrurliga partnern för försäljning av däck, fälgar och service för såväl motorcyklar, personvagnar, lastvagnar, skogsmaskiner, truckar eller entreprenadfordon genom högt tekniskt kunnande, bred produktmix och ekonomiskt fördelaktiga alternativ.

Däckspecialisternas Riksförbund – DRF är en branschorganisation för Sveriges däck- och hjulverkstäder. DRF bedriver opinionsbildning och utbildning. Regummeringssektionen, RS, inom Däckspecialisternas Riksförbund, organiserar och marknadsför regummeringsindustrin i Sverige.

G-sons Gummi AB är auktoriserad däckspecialist och ansluten till Däckspecialisternas Riksförbund – DRF.

År 1994 bildade däckbranschen Svensk Däckåtervinning AB, SDAB. Bolaget är branschens svar på förordningen om producentansvar för däck (1994:1236) och har till uppgift att organisera insamlingen och återvinningen av alla uttjänta däck.

SDAB representerar också däckbranschen gentemot myndigheterna. SDAB drivs helt utan vinstintresse.

Vi på G-sons Gummi AB är aktiva i vårt miljöarbete och tar vårt miljöansvar bland annat genom att vara ansluten till Svensk Däckåtervinning – SDAB.

Colmec Group

Colmec Group är ett distributionsföretag inom däckbranschen med försäljning till Sverige, Polen, Norge, Finland, Danmark och Island. Colmec Group har egen produktion av regummerade däck enligt Bosskonceptet, med egna fabriker och egna lager i Norrköping och i Rudno, söder om Gdansk i Polen.

Colmec Groups huvudkontor ligger i Norrköping.

Norrköping, Sverige

Colmec AB
Hanholmsvägen 63
602 38 Norrköping

Telefon011-13 40 30
E-postreception@colmec.se

Gå till hemsida

Rudno, Polen

Colmec Sp. z o.o.
Przemysłowa 5
83-121 Rudno

Telefon+48 585 36 11 00
E-postinfo@colmec.pl

Gå till hemsida

Vantaa, Finland

Colmec Oy
Perintötie 8 C 1
01510 VANTAA

Telefon+358 09 4282 6250
E-postinfo@colmec.fi

Gå till hemsida